بدان که برای زیارت این دو امام معصوم فضیلت بسیاری ذکر شده:

در اخبار بی‌شماری وارد شده که زیارت موسی بن جعفر(علیه‌السلام) مثل زیارت پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله) است و در روایتی است: هرکه او را زیارت کند، مانند آن است که حضرت رسول(صلی‌الله‌علیه‌وآله) و امیرمؤمنان(علیه‌السلام) را زیارت کرده و در روایت دیگری: مثل آن است که امام حسین(علیه‌السلام) را زیارت کرده باشد.

در حدیث دیگری: هرکه او را زیارت کند، بهشت برای اوست.

شیخ جلیل محمّد بن شهرآشوب در «مناقب» از تاریخ بغداد نقل کرده: که خطیب مؤلّف آن کتاب به سند خود از علی بن خلال روایت نموده: هیچ امر دشواری مرا روی نداد که بعد از آن به نزد قبر حضرت موسی بن جعفر(علیه‌السلام) روم و متوسّل به آن بزرگوار شوم، مگر آن‌که خدا، آن را برایم آسان کرد؛

و نیز گفته است: زنی در بغداد دیده شد که می‌دوید، به او گفتند: کجا می‌روی؟ گفت: به سوی قبر موسی بن جعفر(علیه‌السلام) می‌روم، برای پسرم که او را حبس کرده‌اند دعا کنم، مردی حنبلی مذهب در آنجا حاضر بود، آن زن را مسخره کرد و گفت: پسرت در زندان از دنیا رفت، آن زن گفت: خداوندا از تو درخواست می‌کنم، به حق کسی که در زندان شهیدش کردند [مرادش موسی بن جعفر(علیه‌السلام) بود] قدرت خود را به من بنما، به ناگاه پسر آن زن را رها کردند و فرزند آن مرد حنبلی را که مسخره کرده بود، به تلافی گناه او گرفتند.

شیخ صدوق از ابراهیم بن عُقبه روایت کرده: خدمت امام هادی(علیه‌السلام) نامه‌ای نوشتم و در نامه پرسیدم از زیارت ابی‌عبدالله الحسین(علیه‌السلام) و از زیارت حضرت موسی بن جعفر(علیه‌السلام) و حضرت جواد(علیه‌السلام). منظور از پرسش آن بود که بدانم کدام یک از این دو زیارت برتر است؟ حضرت در پاسخ نوشته بودند: ابوعبدالله مقدّم است و زیارت این دو معصوم جامع‌تر و ثوابش عظیم‌تر است.

اما شیوۀ زیارت کاظمین؛ بدانکه زیارت‌های آن حرم شریف، بعضی اختصاص به هر یک از آن دو بزرگوار دارد و بعضی مشترک مابین آن دو امام است: زیارت مخصوص امام موسی کاظم(ع) زیارت مخصوص امام محمد تقی(ع) زیارت مشترک هر دو امام(ع)